Kennel informasjon

Botnebekken's kennel ble opprettet i 2007. Botnebekken er navnet på en liten bekk i et område vi har jaktet på de siste årene. Grunnen til at vi valgte dette, er at hundene som er i oppdrettet nå, er jaget inn i dette området. Og håper dette bringer lykke, og at navnet og de samme hundene også skal føre kennelen videre.

 

Fikk min første elghund i 1975, det var en gråhund som kom fra Kåre Skjølås i Jeppedalen. Hunden het Storm og var etter N JCH Baus og Binne. Baus var etter den legendariske kombinasjonen, N JCH Bertil og N JCH Løsti. Storm var far til min første jaktpr. løshund, han het Sappo/80.

Årene fram til 1989 var det gråhund som opptok tiden min. I 1989 snakket jeg og en kamerat, om at det skulle vært intressant å prøve en jemthund. Vi leste annonser og statistikker, og valget falt på en annonse fra Ringkallens kennel i Nordingrå, Västernorrland, Sverige.

Kullet var etter S JCH Fight/81 og S JCH Sälglidens Bira/80 Det var to tispevalper ledige, vi reiste nordover samme kveld. Valget ble enkelt, vi slo kron og mynt om disse to valpene. Det ble full klaff, begge tispene ble utrolig bra jakthunder. Min tispe, Ringkallens Xira tok 3 x 1 pr. på prøve, den andre tispa Ringkallens Xena tok 6 x 1 pr på prøve og ble JCH.

Dette ga mersmak, og siden har det blitt mange jemthunder. Jeg er utrolig godt fornøyd med rasen som elghund, og er ganske sikker på at dette er rasen som har egenskapene som ligger tett opp mot ideale for å utøve elgjakt med løshund.

Marthe med hunden i den store luftegården.

Rådyrene lurer på om det kommer noe salt snart. Bildet tatt fra trappen her hjemme, april 2010.